Biltong en Provence
Biltong en Provence, to je dobrodružstvo Elodie a Clémenta z francúzskeho Aix, ktorí sa po návrate z Kapského mesta v Južnej Afrike rozhodli, že biltong, ktorý tam ochutnali je tak dobrý, že ho budú vyrábať aj doma. Proste klasika, ktorú poznáme v Maso Here z vlastnej skúsenosti.
Najprv sa s nápadom sušiť mäso zverili kamarátom, ktorí boli spočiatku trochu nedôverčiví. Ale to možno iba preto, že biltong vôbec nepoznali. Teraz je už všetko inak. Biltong milujú a sú z nich pravidelní zákazníci.
Ich biltong sa snaží byť čo najviac autentický a skĺbiť tak chuť prémiového francúzskeho býčieho mäsa a originálneho afrického korenia. Na povrchu je mäso pekne preschnuté a v jadre si zachováva stále určitú šťavnatosť. Elodie a Clément sa ale neboja ani experimentov a tak medzi ich mäsom nájdete aj druhy s cesnakom alebo zázvorom.
A aby bolo jasno, čo sa samotného mäsa týka, tak tu sa jedná o poriadnu prémiovku. Do sušičky tentokrát zamierili býky z Camargue. Ich mäso má minimálne množstvo tuku a špecifické je aj svojou chuťou, z ktorej sú cítiť byliny a trsť. Býky z Camargue sú chovaní na rozľahlom území tvoreným deltou rieky Rhôny a ich označenie je chráneným názvom.