Blog

Domáce sušenie: Ako použiť worcester na sušenie mäsa?

Do našej ponuky na domáce sušenie sme zaradili worcester omáčku, ktorá sa v tvojej kuchyni určite nestratí. Je to skvelá ingrediencia na prípravu jerky alebo biltongu. Aromatická a výrazná chuť worces...

Recept na domáce hovädzie jerky Maso Here

Možno si ešte spomínaš na dobu, kedy si toho o sušenom mäse veľa nevedel. My áno, vtedy sme poznali iba jerky, pretože je to podstatne známejší pojem než biltong. A aj keď sa vo výrobe venujeme tomu d...

Sušené mäso a americkej pivo: Perfektná kombinácia na hrane závislosti

Keď milujete šťavnaté sušené mäso a zároveň krásne vychladené pivo, je len otázkou času, kedy začnete uvažovať, ako obe slasti prepojiť do jedného celku. Málokto je k tomu povolanejší, než Jakub a Jak...

Domáce sušenie: Recept na biltong s kampotským korením

Začiatkom júna sme na svetlo sveta vypustili novinku v podobe Hovädzieho biltongu s kampotským korením. A neboli by sme to predsa my, keby sme vám neukázali, ako si to prémiové sušené mäso urobiť doma...

Recept na skvělú marinádu na grilovanie od Maso Here

Už nejakú dobu predávame skvelé produkty na domáce sušenie mäsa. Vedeli ste ale, že niektoré naše korenia a omáčky môžete použiť aj na grilovanie? Je leto a česi mäso na ohni jednoducho milujú. Preto ...

Rozhovor s Ondrou o nožoch Maso Here

Na našom e-shope máme už pár týždňov nové mäsiarske nože určené nie len pre výrobcov domáceho sušeného mäsa. Keďže máme s týmito nožmi dlhú a hlavne dobrú skúsenosť, pripravili sme si pre vás rozhovor...

Domáci sušenie: Ako sme sušili hada a ako sa had sušia na slnku

Popularita domáceho sušenia neustále rastie. Viac a viac vás zaujímajú tipy a triky na to, ako si usušiť mäso doma. Uvedomujeme si, že je to niekedy boj a pre niekoho veľká neznáma. Náš hlavný mäsožra...

Rozhovor s Klárou z Pepperfieldu o našej spolupráci

Asi ste zaregistrovali našu novinku v podobe Hovädzieho Biltongu s kampotským červeným korením, na ktorej sme spolupracovali s firmou Pepperfield. Pre tých z vás, ktorých zaujíma ako táto spolupráca v...

Ako sa vyrába basturma

Basturma je veľmi populárny variant sušeného mäsa, o ktorý sa v poslednej dobe snaží mnoho ľudí. Aj preto sme sa rozhodli ju zaradiť do našej ponuky. Basturmu pre nás suší Denis Gončar a nebojí sa pod...

Sú beef jerky naozaj zdravou desiatou?

Stále dokola se niekde píše, že beef jerky sú ideálny zdravý snack. V niektorých krajinách sa to dokonca prehlasuje už po celé desaťročia. Aká je teda pravda? Nedá sa nič robiť, ale v Čechách a na Slo...