Naše zmesi korenia sa hodia na výrobu biltongu, ale aj jerky. Dôkazom toho je ďalší recept od jedného z vás. Tentokrát to budú beef jerky s príchuťou horčice a chilli od Lukáša Sýkoru. Diky!
Potrebujeme
- 1 kg hovädzieho mäsa podľa preferencií (stehno, orech alebo falošná sviečková)
- Základné korenie na výrobu sušeného mäsa
- 2 lyžičky tmavého cukru
- 1 šálka sójovej omáčky
- Naša príchuť Horčica alebo Chilli na dochutenie
Postup
- Odstráňte z mäsa všetok tuk
- mäso vložte vcelku na hodinu do mrazáku. Na povrchu bude zmrznuté, ale vo vnútri mäkké. Vďaka tomu sa bude krásne krájať na tenké plátky. Ideálna hrúbka pre beef jerky je okolo 3-4 milimetrov. Ale čím tenšie, tým lepšie. Mäso je samozrejme možné krájať aj na pásiky.
- Do sójovej omáčky pridajte 2 lyžičky tmavého cukru a 50-60 gramov Základného korenia na výrobu sušeného mäsa a dobre premiešajte
- Potom pridajte plátky hovädzieho mäsa a nechajte cez noc marinovať v chladničke
- Po vybratí nechajte mäso odkvapkať a posypte ho vybranou príchuťou - chilli, horčica, piri piri a pod.
- Sušíme v sušičke po dobu 2 hodín na 70 stupňov, potom teplotu o niečo znížime a pokračujeme ďalších 6 hodín.
- Hotovo
- O tom Ako správne skladovať sušené mäso sa môžeš dočítať v našom článku
Podeľ sa s nami o svoj recept
Tiež máš zaujímavý recept na sušené mäso? Pošli nám ho na jakub@masohere.cz, my ho zverejníme a ešte sa ti odmeníme vo forme kreditu na nákup na našom eshope.