Máme tu recept od írskeho kuchára Gary O’Hanlona, ktorý vyšvihol vietnamskú polievku pho z Originálu od Irish Biltong. Pokiaľ fandíš experimentom v kuchyni, tak toto by ťa nemalo minúť.
Garyho O'Hanlon je pravá írska kuchárska celebrita. Jeho reštaurácia je držiteľom mnohých ocenení, on sám píše o varení do niekoľkých magazínov a bol taktiež porotcom v súťaži MasterChef Ireland. Gary o tomto recepte hovorí: "Milujem čerstvé suroviny a chute, ktoré je možné z nich dostať." Spoločne s Irish Biltong Company okrem tohto receptu skúša aj ďalšie kúsky, ktoré vám rozhodne tiež predstavíme. S blitongom sa proste dá variť.
Suroviny
- 1 liter kuracieho alebo hovädzieho vývaru
- 75g Irish Biltong originál (takže 3 balíčky)
- hrsť klíčkov
- 3 stonky jarnej cibuľky nakrájanej na kolieska
- 1 chilli paprička nakrájaná na kolieska
- 6 húb shiitake alebo 12 hnedých húb shimeji
- 24 lístkov čerstvého koriandru
- 300 g už uvarených vaječných rezancov
Postup
Pokiaľ budete používať kurací vývar, tak 1 kurací skelet zalejte 3 litrami vody s kusom zázvoru a hŕstkou čerstvých listov mäty. Varte dokiaľ nezostane v hrnci približne 1 liter vody. Pri hovädzom vývare použite 3 alebo 4 hovädzie kosti, ktoré dajte piecť do rúry, dokiaľ nezhnednú. Potom ich zalejte studenou vodou, pridajte ½ cibule, 1 mrkvu, 4 bobkové listy, 2 stonky zeleru a varte cca 3 hodiny.
Ďalší postup je veľmi jednoduchý. Rozdeľte vaječné rezance, biltong a všetky ostatné ingrediencie do štyroch hlbokých misiek na polievku a zalejte vývarom a okamžite podávajte.