Meat & Me

Výrobca: SCB Group s.r.o, Biskupcova 1889/48, Praha 3, 130 00

Príbeh jerky Meat & Me má počiatky v Severnej Amerike. Partia kamarátov brázdila tamojšie národné parky a mestá západného pobrežia. Jerky boli ich každodennými spoločníkmi na dlhých cestách a následných potulkách prírodou. Dovtedy poznali sušené mäso iba z regálov benzínových púmp, čo však s tým, čo okúsili za veľkou vodou, malo pramálo spoločného.

Niekde neďaleko Death Valley chlapci z Meat & Me narazili na typickú búdu s nápisom „Fresh Jerky“, kde ich chlapík ako vystrihnutý z filmov Tarantina dostal svojou ponukou a nechal ich nahliadnuť do svojej „kuchyne“, čo bolo jedno obrie oceľové monštrum (niečo medzi grilom a udiarňou). Jerky naberal spod tajomných poklopov plechovou lopatkou a do papierového vrecúška ich sypal a sypal, kým mu neprikývli, že už im taká porcia šťastia stačí. Tú časť prípravy jerky v udiarni si ponechali aj v ich výrobnom procese.

Po návrate do Čiech sa pokorne vrátili k ich každodenným zamestnaniam, firmám a projektom. Rovnako im to ale nedalo a začali s jerky koketovať aspoň v rámci domácich pokusov, čo úprimne nikdy nebolo úplne ono. Na konci roka 2019 sa ich v rámci bilancovania zmocnila chuť pustiť sa do niečoho vlastného. Pôvodný nápad už iba oprášili a vrhli sa po hlave do výroby tých najlepších jerky.

uvodka-min

 

Born in the USA

Vedeli tri veci: že chcú mäso údiť; že sa chcú priblížiť chuti, ktorú spoznali v Amerike; a že chcú prísť s niečím novým. Všetky jerky od konkurenčných výrobcov im totiž viac-menej splývali, a tu vycítili ich šancu sa odlíšiť. Nasledoval celý rad pokusov, omylov a testov. Pripadali si ako jadrový inžinieri, ale už prvý rad príchutí stál za to.

jerky_bedny_black-min

Štěpán, Honza a Martin

Projekt začali rozbiehať vo dvojici, ale už po pár mesiacoch sa k nim pripojil kulinársky maestro Martin. Priniesol prvé vzorky receptúr, do ktorých sa okamžite zamilovali a dodal im aj potrebné know-how ohľadom zariadenia prevádzky. Sú tak asi jediní jerkári, ktorí sa môžu pýšiť naozaj špičkovým šéfkuchárom.

Jeden balík 50g jerky vydá za poctivý 150g steak. Vystačí tak minimálne na pol dňa ako plnohodnotný prísun bielkovín. Navyše jerky nepreháňajú žiadnou chémiou, konzervantmi či dochucovadlami. Plne tak zapadajú do konceptov Keto potravín. Použitie dymu navyše poskytuje skvelé konzervačné účinky a zároveň dáva vyniknúť chuti chudého hovädzieho mäsa prémiovej kvality.

zaverka-min

 

Sleduj Meat & Me

www.meatandme.cz
 Facebook  | Instagram

 

Žiadne produkty značky Meat & Me sa nenašli...