Renjer Jerky
Príbeh Renjer Jerky začal pred niekoľkými rokmi v meste Arjeplog v severnom Švédsku. Práve tam mal otec jedného zo spoluzakladateľov firmy malú pekáreň. Timov otec žil v Nemecku a do Švédska lietal iba raz za mesiac, aby skontroloval obchod. Raz vzal Tima so sebou a okrem bežnej kontroly strávili niekoľko dní v divočine. Tam si okrem jazdy na snežnom skútri alebo chytania rýb vyskúšal tiež vonkajšie táborenie v stane. V priebehu tohto výletu Tim po prvýkrát ochutnal sušené sobie mäso a jeho chuť sa mu dosť silno vryla do pamäti.
O niekoľko rokov neskôr odišiel Tim študovať obchod na univerzitu do Lundu. Pôvodne sa chcel zaoberať vývojom informačných systémov ako mnohí jeho spolužiaci. Niekoľkokrát si však tiež spomenul na zážitky z ciest so svojim otcom a na skvelú chuť sušeného sobieho mäsa. Nemohol sa zbaviť myšlienky, že by sa jeho výrobe začal venovať naplno a po krátkej dobe pre tento nápad získal aj ďalších dvoch spolužiakov - Antona a Alexa. Tým sa síce tento druh podnikania zdal najprv tak trochu zvláštny, ale po usušení niekoľko skúšobných várok uznali, že sobie sušené mäso je jedinečný výrobok, ktorý si určite ľahko nájde svoje miesto na trhu.
A tak začal príbeh Renjer Jerky…