Irish Biltong
Rodinný biznis, poctivé mäso bez chémie a chuť, vďaka ktorej nemáš nikdy dosť a chce sa ti otvárať balíček za balíčkom. Tiež ti to niečo pripomína? Keď sme po prvýkrát narazili na túto značku, hneď nám bolo jasné, že si budeme rozumieť. Ukázalo sa, že okrem super mäsa má Irish Biltong tiež dosť zaujímavý príbeh.
Aj keď značka samotná vznikla iba nedávno (v roku 2015), jej zakladatelia - manželia Noreen a John Doylovi - majú v biznise s mäsom už peknú hromadu skúseností. Respektíve celých 25 rokov praxe. Obaja pochádzajú z farmárskej rodiny, takže pri kravách boli stále doslova ako doma. Zrejme aj vďaka tomu sa im podarilo vybudovať hustú sieť dodávateľov z lokálnych fariem, ktoré sľubujú to najšpičkovejšie hovädzie pod írskym slnkom.
Za svoj biltong sa už po dvoch rokoch od založenia značky umiestnili v rebríčku kvality Irish Good Choice!, Quality Food Awards 2017. Pokiaľ fandíš írskemu rugby, možno ti bude povedomé aj meno ich ambasádora: stal sa ním David Kilcoyne z tímu Munster, ktorý hrá aj za národný tím. Za jeho svaly je mimo iné zodpovedná práve solídna nálož írskeho proteínu z Irish biltong.